Zoals jullie wellicht weten wordt de schaatshelm met ASTM F1849 label waarschijnlijk volgend jaar/komend schaatsseizoen al verplicht op de ijsbaan. Deze schaatshelmen zijn ook geschikt voor het skeeleren.

De skeeler/fietshelm die nu ook wel voor het schaatsen wordt gebruikt voldoet dan niet meer aan die eisen van certificering. Het verschil tussen een gecertificeerde fietshelm en schaatshelm is dat een fietshelm is getest op incidenten met fietsen. De ASTM F1849 helmen zijn getest voor het schaatsen. Het verschil is dat de meeste fietshelmen aan de bovenkant een open structuur hebben waar de ijzer van een schaats eventueel doorheen zou kunnen gaan. Dat wil men voorkomen door de bovenkant dicht te laten of slechts met kleine ventilatiegaten. Ook hebben de meeste fietshelmen een aerodynamische vorm met een soort van verlenging aan de achterkant. Juist die verlenging kan ervoor zorgen dat bij een achterwaartse val de nek een onwenselijke knik maakt, wat tot zwaar(der) letsel kan leiden. Een fietshelm is dus niet geschikt voor schaatsen, tenzij gekeurd en voorzien van het ASTM F1849 label.

Hou Streek stelt veiligheid voorop. Wanneer je een helm draagt bij het schaatsen voorkomt dat mogelijk (zwaar) letsel bij een val (op het hoofd).

Vanaf nu is het kledingpakket dan ook uitgebreid met een schaatshelm, voorzien van Hou Streek logo.

Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Hakkers.